Few advertisers do not entertain applications from outside of Netherlands. Please click apply, to check if you are allowed to.

Customer service medewerker bij Rabobank in Eindhoven


YoungCapital

2019-10-18 02:09:04

Job location Eindhoven City, Eindhoven, Netherlands

Job type: fulltime

Job industry: Call Centre / CustomerService

Job description

Wat ga je doen?
Wat ga je doen?
Als customer service medewerker Mobiel- en Internetbankieren zorg jij ervoor dat klanten en collega's van de Rabobank optimaal gebruik kunnen maken van het internetbankieren via de app en de website. Dit doe je door een passend antwoord te geven op alle vragen die binnenkomen (bijvoorbeeld via telefonie en chat). Vragen kunnen uiteenlopen van het oplossen van foutmeldingen in de app of het verlenen van toegang tot het internetbankieren.


Klikgesprekken
Om te kijken of je binnen het team past en of de functie jou ligt, vinden er op dinsdag 22 oktober klikgesprekken plaats bij de Rabobank in Eindhoven. Aanwezigheid is verplicht, dus blok deze datum in je agenda!


Training
Om als een ware expert aan de slag te gaan, krijg je een fulltime opleiding bij de Rabobank. Deze start op 18 november 2019 en duurt 2 weken. Van maandag t/m vrijdag ga je van 9.00 tot 16.30u aan de slag met alle informatie en de producten. Hierna ben je volledig klaargestoomd en ga je direct jouw kennis toepassen in de praktijk.


Werkdagen en -tijden
Als customer service medewerker Mobiel en Internetbankieren werk je na de training 28 tot 36 uur per week, waarbij je kunt werken op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 21.00u en op zaterdag van 9.00 tot 17.30u. Genoeg ruimte om je uren flexibel in te delen dus.

Wat wij bieden

  • De mogelijkheid om 28 tot 36 uur per week te werken;
  • Een verplichte training van 2 weken (betaald);
  • Een bruto uurloon van minimaal €10,81 exclusief relevante werkervaring, vakantiegeld en reiskosten;
  • Een uitdagende functie binnen een nieuw team van de Rabobank;
  • Toegang tot YC Skills (meer dan 200 online cursussen en opleidingen).

Wat wij vragen:

  • Minimaal mbo4-werk- en -denkniveau;
  • Je bent super nieuwsgierig en vindt het leuk om je bezig te houden met technische/online vraagstukken;
  • Klantvriendelijkheid zit in jouw DNA door de ervaring die je hebt opgedaan met klantcontact.

Solliciteren
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct!' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

b5bb89a2c1b21d9b80c6

Inform a friend!

location

Top